dimarts, 7 de maig del 2013

FEM PAPER MAIXÉ A L'ESCOLA!!!



El treball del paper maixé compta amb una llarga tradició dins el món de les manualitats. Antigament, amb paper maixé es feien safates, gerros, i fins i tot tauletes o mobles de grans proporcions. Però la utilitat principal sempre ha estat la fabricació d’ornaments.

Paper maixé significa simplement paper mastegat o matxucat, i els únics ingredients són: paper, aigua i cola d’empaperar.

Un cop eixuta la cola, el paper així elaborat resulta impertorbable al pas del temps.

--> COM HO FAREM?
 

Tallarem una  gran quantitat de tires de paper de diari, a l'hora de tallar les tires, és important esquinçar el diari amb les mans, mai amb tisores. Les vores del paper tallat a mà tenen un serrell molt fi a través del qual s’absorbeix l’aigua i la cola per un fenomen de capil·laritat. El paper tallat amb tisores corre el perill d’aixecar-se per les vores un cop sec.

Prepareu la cola en pols en una palangana. Submergiu les tires de paper en aquesta cola i deixeu que quedin xopes. Aleshores anem agafant les tires de paper de diari moll i anem recobrint l’objecte que volem fer. S’han d’anar disposant vàries capes de paper (mínim 3), perquè faci un bon gruix.

 La cola d’empaperar es ven en pols, que s’afegeix a l’aigua (mai al contrari) poc a poc.

Aquí us deixem unes imatges de les figures que vàrem fer a l'escola, va estar una activitat molt entretinguda i molt satisfàctoria, ja que en un futur utilitzarem aquesta tècnica amb els més petits i serà important saber-ho fer.







 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada