dimarts, 7 de maig del 2013

DECOREM L'AULA PER RACONS



Aquest mes de Setembre, ja que és principi de curs hem decidit decorar la nostre aula, l'aula dels peixos,  pels diferents racons que trobem.
Tenim sis racons diferents dins de l'aula. És molt important dividir l'aula en racons, espais distribuïts segons la seva funció així els infants saben a on han d'anar segons el que fem.


Tenim el racó del temps, on cada matí quan arribem hi han dos encarregats, cada setmana dos de diferents, que són els encarregats de mirar el temps que fa i posar la cartolina amb el dibuix.




Tenim el racó de pensar, quan algun alumne el seu comportament no ha estat adient per la situació, és un espai on l'infant pot anar a pensar i reflexionar tranquil·lament, sense ser molestat pels altres.




El racó de: Com et sents avui? . Al matí desprès de passar llista, fem una valoració de l'estat d'ànim general dels nens. Segons com se senten posem la  imatge adient. Hi han 6 estats d'ànims diferents: trist, content, adormit, enfadat, cansat i avorrit.




Qui a vingut a l'escola? és el moment de passar llista i ho fem d'una manera original i diferent. Cada alumne te la seva foto, i anem dient nom per nom, els alumnes que hi siguin posarem la seva foto a l'escola. Els que per alguna raó o altre no hi siguin deixarem la foto, al costat, al lloc on posa casa.




Un cop s'ha passat llista és l'hora de fixar-nos en el racó del: Calendari. On cada dia entre tots direm el dia de la setmana en el que ens trobem, el número i el més. Si aquell dia és l'aniversari d'algú a solta, posarem la seva foto, perquè tothom ho sàpiga!!





I per últim trobem el racó dels contes. És un espai que queda més apartat, esta separat per unes cortines semitransparents de la resta de la classe. Hi han unes petites butaques per seure i un munt de contes!!

És un dels espais que mes agrada els infants, es passen estones i estones allà assegut i disfrutant i iniciant-se amb la lectura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada